2019-05-17 09:30Pressmeddelande

Sparks Generation lanserar Creative Sparks i samarbete med Kulturskolan

null

Sparks Generation, en nystartad digital kanal på YouTube hjälper unga att utforska olika intressen och hitta relevanta prova-på-möjligheter runt om i landet. Nu lanseras Creative Sparks: en hel månad av kreativa aktiviteter såsom improvisationsteater, måleri och street dance i samarbete med Kulturskolan. Denna gång är det YouTube-stjärnorna Emil och Wilma Holmquist som ska hjälpa unga att hitta sin grej, genom att låta fansen följa med när syskonen testar på hur det bland annat känns att skådespela. 

Sparks Generation är en ideell förening som lanserades den 8 april 2019, och fungerar som en dörröppnare mellan ungdomar och inkluderande och schyssta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje och gemenskap. Med hjälp av utvalda förebilder såsom Penny Parnevik, syskonen Wilma & Emil Holmqvist lyfter Sparks fram nya, kända och okända aktiviteter inom sport, kultur eller skolämnen. Målgruppen, mellan- och högstadieungdomar, får i Sparks Generations YouTube kanal bland annat följa med när Penny Parnevik testar street dance och Emil & Wilma Holmquist provar på improvisationsteater.

Emil Holmquist förklarar sin syn på Sparks;

– Att hitta sin grej i livet är otroligt viktigt, och kanske allra viktigast för ungdomar. Att jobba tillsammans med Sparks Generation, som verkligen vill få ungdomar att testa på nya saker, känns otroligt skoj. Vi försöker själva ofta, i våra sociala kanaler, testa på många olika saker, och visa att det är okej, även om man inte är bra på allt. Ofta blir man förvånad över hur mycket som är faktiskt är roligt, även om man inte trodde det från början. Så det gäller helt enkelt att våga prova, det är så man hittar rätt.

Sparks baseras bland annat på amerikansk forskning kring GRIT, där slutsatsen är att en aktiv fritid bidrar till bättre resultat i skolan, ger känsla av gemenskap och leder till bättre framtidsutsikter och ökat välmående hos unga. Efter att tidigare erbjudit prova-på-tillfällen inom Volleyboll och Bågskytte samarbetar Sparks Generation nu med Kulturskolan och erbjuder aktiviteter där unga får möjlighet att utforska sin kreativa sida med färg, form, rörelse, fantasi och improvisation.

Anders Elers Ivarsson Enhetschef kvalitetsutveckling och verksamhetsstöd vid Kulturskolan Stockholm berättar: 

– På Kulturskolan vill att så många som möjligt ska kunna ta del av kulturupplevelser och få utrymme att upptäcka, utveckla och uttrycka sig. Detta är speciellt viktigt under tonårsperioden då du formar dig själv med dina egna tankar och värderingar. Det är bra att testa lite olika saker för att se hur du lättast hittar din passion, genom ord, rörelse, dans eller bilder. Kom och testa!

Under maj-juni erbjuder Sparks Generation tillsammans med Kulturskolan i Stockholm kostnadsfria prova – på – tillfällen. Bland annat anordnas tillfällen i Stockholm, Tyresö och i Vaxholms kommuner. 

5 tips på hur du hittar din inre motivation och spark: 

1) Utgå från det som lockar och intresserar dig - du behöver inte vara bra på det i början!
2) Fokusera på att bli lite bättre varje gång snarare än att jämföra dig med andra.
3) Hitta lagom stora utmaningar så det känns lite läskigt, men inte för svårt.
4) Hitta andra personer som delar ditt intresse eller som kommit längre.
5) Se om du kan bidra till andras utveckling och lärande – då kommer du längre själv!

För mer information kontakta:
Alexandra Krook 
Grundare och verksamhetschef
0733-340407
Alexandra.krook@sparksgeneration.com

Helen Iwefors Häggblom
Presskontakt
Helen.iwefors@sparksgeneration.com
0708-721990

Om Kulturskolan
Kulturskolan Stockholm är en kommunal verksamhet vilket betyder att om du är skriven i Stockholms stad, är mellan 6-22 år så kan du gå kurser för mellan 100 och 750 kronor per kurs. Vi har både terminslånga kurser som släpps i december och augusti, men också korta skollovskurser, helgkurser och kortkurser över sommaren. Se vad du kan göra hos oss på vår hemsida kulturskolan.stockholm.se, eller på Facebook och Instagram @kulturskolansthlm.

Om Sparks Generation
Sparks är en digital plattform där vi inspirerar unga i åldern 10-15 år, att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av föreningar och aktiviteter. Vi är dörröppnaren mellan unga och inkluderande, schyssta och intressanta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje, och gemenskap med andra. Vi lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem. Sparks grundades 2017 av Alexandra Krook och är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag. Bla. från Familjen Erling-Persson Stiftelse, Skandia:Idéer för Livet samt Vinnova.Läs mer på  www.sparksgeneration.com eller följ oss på YouTube och Facebook @sparksgeneration


Om SPARKS GENERATION

Sparks är en digital plattform där vi inspirerar unga i åldern 10-15 år, att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av föreningar och aktiviteter. Vi är dörröppnaren mellan unga och inkluderande, schyssta och intressanta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje, och gemenskap med andra. Vi lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem.

Kontaktpersoner

Helen Iwefors Häggblom
Pressansvarig
Helen Iwefors Häggblom
Alexandra Krook
Grundare och verksamhetschef
Alexandra Krook